Kredietvormen

 

Doorlopend Krediet

 

Met een Doorlopend Krediet heeft u altijd financiële reserve: het geld dat u op een bepaald moment nodig heeft, kunt u opnemen tot aan de kredietlimiet. U betaalt het opgenomen bedrag in gedeelten terug, samen met de rente over dit bedrag. Afgeloste bedragen kunt u vervolgens meteen weer opnemen. De looptijd is afhankelijk van de bedragen die u opneemt en aflost. De kredietlimiet is minimaal € 2.250,- en maximaal € 68.067,-.

 

Persoonlijke Lening

 

Het verschil tussen de Persoonlijke Lening en het Doorlopend Krediet is met name de looptijd: bij de Persoonlijke Lening staat de looptijd vast en tijdens die looptijd blijft de rente gelijk. U weet dus van tevoren precies waar u aan toe bent. De kredietlimiet is minimaal € 2.250,- en maximaal € 68.067,-.

 

Rente Krediet

 

Bij het Rente Krediet lost u de eerste vijf jaar niets af. U betaalt alleen de rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Dat wil zeggen dat u te maken heeft met een laag maandbedrag en dat maakt het Rente Krediet erg aantrekkelijk. In principe wordt na vijf jaar bezien of u maandelijks moet gaan aflossen of niet. Het kredietbedrag is bij een Rente Krediet minimaal € 6.500,- en maximaal € 68.067,-.

 

Spaar Krediet

 

Het spaarkrediet is een vorm van een doorlopend krediet. U leent geld, maar hoeft tijdens de looptijd niets af te lossen. Dit is mogelijk omdat u tegelijk met het spaarkrediet een spaarplan afsluit. Met het spaarplan legt u iedere maand een bedrag opzij en lost u aan het einde van de looptijd uw krediet in één keer af. Heeft u meer gespaard dan de hoogte van uw krediet? Dan houd u er zelfs geld aan over!