Lenen

Geld lenen wilt u natuurlijk zo verantwoord mogelijk doen. Wij helpen u daar graag bij. Vergelijk via ons de beste leningen op rente én voorwaarden. Zo weet u zeker dat u de best passende lening afsluit tegen de laagste rente. Wij maken kiezen makkelijk.

Verstandig Lenen

Bij ons staat verantwoord lenen centraal. Een lening is pas echt verantwoord als u zowel de rente als de aflossing kunt voldoen zonder in financiële moeilijkheden te raken. Ons eerste adviesgesprek begint dan ook met een grondige analyse van uw situatie. Is het aangaan van een lening werkelijk de meest geschikte stap om uw wensen te verwezenlijken? Hoe ziet de balans tussen uw inkomsten en uitgaven eruit? Welke leenvorm sluit het beste aan bij het doel waarvoor u wilt lenen? En zou het samenvoegen van bestaande leningen wellicht een verstandige keuze zijn?

Wij gaan nog een stap verder door voor u uit te rekenen welk leenbedrag haalbaar is én wat de maandelijkse lasten van de lening zullen zijn. Ons doel is niet alleen om u te voorzien van financiële ondersteuning, maar ook om u te begeleiden naar een weloverwogen besluit dat in lijn is met uw lange termijn financiële welzijn.

Wij begrijpen dat elke financiële stap een belangrijke stap is. Daarom staan onze experts klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van keuzes die uiteindelijk uw financiële stabiliteit en gemoedsrust zullen waarborgen.

Welke lening past bij u?

Er zijn twee verschillende soorten leningen: een Persoonlijke lening en een Doorlopend Krediet. Welke lening bij u past, hangt heel sterk af van uw persoonlijke voorkeuren en persoonlijke situatie. Er is dan ook geen standaardantwoord op deze vraag. Wij hopen dat u met de informatie op deze pagina meer te weten komt om tot een verstandige beslissing te komen.

U leen een vast bedrag tegen een vaste rente en vaste looptijd. Hierdoor weet u precies hoeveel u elke maand moet betalen. Ook weet u in het begin al wanneer de lening helemaal is afgelost. Een persoonlijke lening is een goede optie voor bijvoorbeeld een nieuwe auto financieren of de aankoop van een wasmachine. Maar ook een verbouwing financiert u het beste met een persoonlijke lening. De rente van een persoonlijke lening is namelijk aftrekbaar als u deze gebruikt voor uw huis.

Is een lening zonder vaste einddatum. U spreekt met de kredietverstrekker van tevoren een bedrag af (kredietlimiet). Tot dit limiet mag u de eerste jaren onbeperkt geld opnemen en aflossen. Over het opgenomen deel betaald u dan aflossing en rente.

Registratie BKR

BKR staat voor “Bureau Krediet Registratie”, dit is een centrale instantie die alle leningen in Nederland registreert, maar bijvoorbeeld ook betalingsachterstanden en afbetalingsregelingen. Een vermelding bij het BKR wordt een BKR-registratie genoemd. Achterstanden van hypotheekleningen worden ook bij het BKR vastgelegd. U kunt een positieve of negatieve BKR-registratie hebben. 

Als er sprake is van een positieve BKR-registratie, is dat een bewijs van ‘goed financieel gedrag’. U hebt dan geen betalingsachterstanden.

Loopt u achter met het afbetalen van een lening, dan kunt u een negatieve BKR-registratie krijgen. Een kredietverstrekker meldt dit bij het BKR, die vervolgens een achterstandscodering (de zogenoemde A-code) bij uw naam vermeldt. Deze blijft tot maar liefst vijf jaar na het aflossen van de lening staan. Andere kredietverstrekkers kunnen deze codering ook zien. Bij het BKR kunt u online een actueel overzicht opvragen.