Bromfietsverzekering

Bromfiets-
verzekering

Wat is een bromfietsverzekering?

Met een bromfietsverzekering verzekerd u zichzelf minimaal voor de wettelijk verplichte aansprakelijkheid (WA). De WA dekt in elk geval de schade die u met bromfiets aan derden toebrengt.

Dekkingen

Een bromfietsverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert schade die u met uw scooter of bromfiets aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.

Beperkt casco

Met deze dekking bent u naast de WA-dekking verzekerd voor schade aan uw bromfiets die niet door uzelf is veroorzaakt. Dus u bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden of kortsluiting.

Volledig casco / All-risk

Met deze dekking bent u, naast de Wa en de Wa beperkt casco dekking ook verzekerd met schade aan uw bromfiets bij ongelukken door uzelf veroorzaakt.

De opzittendenverzekering

De ongevallen opzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit naar aanleiding van een ongeval. Ook medische en tandheelkundige kosten zijn verzekerd. De ongevallen opzittendenverzekering vergoedt geen materiële schade, schades aan helm en kleding zijn vaak wel apart mee te verzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw scooterverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. We raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.

Pechhulp

Wilt u verzekerd zijn van hulp bij pech in Nederland? Kies dan voor de pechhulp dekking op uw scooterverzekering.

Jongste bestuurder

Als meerdere personen van de bromfiets gebruik maken, dient u deze verzekering aan te vragen voor de leeftijd van de jongste bestuurder.

Laat u wel een jonger persoon op de bromfiets rijden dan waarvoor de verzekering is afgesloten, dan bent u in veel gevallen niet verzekerd of verhoogd de verzekeraar het eigen risico. Als u 25 jaar of ouder bent en u leent de brom- of snorfiets uit aan een bestuurder jonger dan 25 jaar, dan is veroorzaakte schade door de jongere bestuurder niet meeverzekerd op een brommerverzekering. Ook wordt WA-schade volledig op u verhaald.

De hoogte van de premie wordt namelijk mede bepaald door de leeftijd van de bestuurder.

Bromfietscertificaat

U hebt een bromfietscertificaat nodig om op uw scooter of bromfiets te mogen rijden. Echter als u al in bezit ben van een autorijbewijs, dan is een bromfietscertificaat niet vereist. U haalt je bromfietscertificaat door een examen bij het RDW af te leggen. Het betreft alleen een theoretische examen. Voor een autorijbewijs legt u ook een praktijkexamen af.