Camperverzekering

Camperverzekering

Wat is een camperverzekering?

Met een camper neemt u altijd uw eigen vakantieverblijf mee op reis. Een camper is uiteraard geen voordelige aanschaf. U zult er ongetwijfeld goed over nadenken voordat u een camper koopt. Dan is het ook fijn als u bij eventuele schade goed gedekt bent en niet voor hoge kosten komt te staan. Zoals u voor een auto een autoverzekering kunt afsluiten, zo kunt u voor een camper een camperverzekering nemen. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Daarnaast kunt u zich extra laten verzekeren voor schade aan uw eigen camper of diefstal.

Waar bent u voor verzekerd?

Een camperverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.

 • De wettelijke aansprakelijkheid (WA): Deze dekking vergoedt de schade die u met uw camper aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.
 • Beperkt casco: Hiermee bent u verzekerd tegen ruit-, brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde. Zelf veroorzaakte schade aan uw camper is niet verzekerd.
 • Volledig casco / All-risk: Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen schade die u zelf veroorzaakt aan uw camper. Denk hierbij aan botsen (uw schuld), slippen, en vandalisme.

 Aanvullende verzekeringen

 • De inzittendenverzekering: De schadeverzekering inzittenden (SVI). Met deze inzittendenverzekering krijgen inzittenden van uw camper de door hen geleden letselschade vergoed, maar ook schade aan kleding en bagage. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een ongeval is meeverzekerd.
 • De ongevallenverzekering inzittenden: De ongevallen inzittendenverzekering (OVI) is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten.
 • Verkeersrechtsbijstand: Heeft u volledig casco dekking op uw camperverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en letselschades zijn ook meeverzekerd.
 • Inboedel: Wilt u de spullen in uw camper ook goed verzekeren tegen schade en diefstal, kies dan voor de uitbreiding inboedel. Naast losse zaken zoals beddengoed en keukengerei zijn ook aan de camper gemonteerde zaken als antennes, zonnepanelen of fietsdragers meeverzekerd.

Waar bent u niet voor verzekerd?

 • Schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs.
 • Schade door misbruik van alcohol of drugs.
 • Schade ontstaan tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.
 • Permanente bewoning.
 • Fraude, opzet, strafbare activiteiten, molest en atoomkernreactie.