Huisdierenverzekering

Huisdieren-
verzekering

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is een verzekering die u beschermt tegen hoge onverwachte ziektekosten van uw huisdier. U betaalt daarvoor een vast bedrag per maand aan de verzekeraar. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Vaak kunt u zelf kiezen voor welke gebeurtenissen u uw huisdier wilt verzekeren, zoals een ongeval, ziekte of een crematie. Ook bepaalt u zelf hoe hoog het bedrag is van de verzekering en het eigen risico. Een huisdierenverzekering lijkt dus veel op een ziektekostenverzekering van de mens. Niet alle verzekeraars bieden een verzekering aan voor huisdieren.

Waar bent u voor verzekerd?

Met een huisdierenverzekering kunt u een vergoeding krijgen voor allerlei behandelingen van uw huisdier. De dekking verschilt per pakket en verzekeraar. Onderzoeken, operaties en medicatie vallen meestal onder de eenvoudige huisdierverzekering. Preventieve zorg (vaccinaties, castratie of sterilisatie etc.) meestal niet. Daarvoor is een uitgebreidere dekking nodig.

Ook heel specifieke zorg, zoals een behandeling van heup- of elleboogproblemen, gebitsbehandelingen, een chemokuur of een reumabehandeling kunnen onder de uitgebreide dekking vallen, evenals crematiekosten. Heeft u een hond of kat van een bepaald ras? Ziekten die bij dat ras veel voorkomen zijn dan lang niet altijd gedekt.

Welke dekking u kiest, hangt af van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Laat u daarom goed adviseren.

Waar bent u niet voor verzekerd?

  • Nooit de kosten voor een behandeling van medische klachten die uw huisdier al voor de ingangsdatum van de verzekering had. Vergoeden ook geen kosten die gemaakt moeten worden om aangeboren defecten en/ of gebreken vast te stellen en eventueel te behandelen.
  • Castratie of sterilisatie van uw huisdier is niet verzekerd.
  • Ex­pe­ri­men­te­le be­han­de­lin­gen, geen vergoeding voor nieuwe behandelingen die nog niet zijn getest.
  • Voe­dings­sup­ple­men­ten, geen vergoeding voor voedingssupplementen, vitamines of diëten voor uw huisdier of medicijnen die de vetstofwisseling beïnvloeden.

Acceptatie

Uw dier wordt alleen geaccepteerd als het bij aanmelding gezond is.