Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten die komen kijken bij een crematie of begrafenis.

Waar bent u voor verzekerd?

Er zijn twee soorten uitvaarverzekeringen, te weten;

Een kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaalverzekering keert bij uw overlijden een bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart betalen. U bepaalt zelf het bedrag dat u wilt verzekeren.

Een natura uitvaartverzekering

Bij een naturaverzekering wordt bij overlijden geen bedrag uitgekeerd. In plaats daarvan wordt de uitvaart verzorgd volgens een vast dienstenpakket. Meestal kunt u kiezen uit een basispakket en een pluspakket aan uitvaartdiensten. Het hangt van uw uitvaartwensen af welk pakket het beste bij u past. Kiezen uw nabestaanden extra diensten die niet binnen het door u gekozen pakket vallen? Dan moeten ze bijbetalen.

Welke uitvaartverzekering past bij u?

Het hangt van uw uitvaartwensen af welke soort uitvaartverzekering het beste bij u past. Het is daarom belangrijk om daar eerst goed over na te denken. En uw wensen ook met uw nabestaanden te bespreken. Daarna kijken wij voor u wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunt u bijvoorbeeld vaak kiezen voor wel of geen indexering en winstdeling.

Wat kost een uitvaart?

Dat hangt af van uw uitvaartwensen. Maar een uitvaart is vaak duurder dan u denkt. Een gemiddelde crematie kost ongeveer €8.000,- en een gemiddelde begrafenis zo’n €10.000,-. Heeft u extra wensen of wilt u een luxe uitvaart? Dan betaalt u nog meer.

Waar bent u niet voor verzekerd?

  • U bent niet of beperkt verzekerd bij fraude of als u informatie over uw gezondheid verzwijgt.
  • U bent niet verzekerd wanneer u komt te overlijden als gevolg van opzet, bewuste roekeloosheid of grove schuld, waaronder verstaan wordt het deelnemen aan (een poging tot) het plegen van een misdrijf.